Capels Dagblad | Dit neemt GroenLinks ons niet af (5)
mainImage

Dit neemt GroenLinks ons niet af (5)

23 augustus 2019, 18:15 uur
Haven

De Aida Perla is er weer vandaag en ''ze ligt te stralen in de zon'', twittert Marian V., die verder geen woord vuil maakt over de fractie van GroenLinks in Rotterdam, die tot diep in haar vezels de pracht van de cruiseboten in Rotterdam verafschuwt en verplaatst wil zien naar de anonimiteit van de Maasvlakte. En daar is het laatste woord in Rotterdam nog niet over gezegd.  

Marian V. woont in het mooie Scheepvaartkwartier en kijkt net als haar buurtman Bram Peper, oud-burgemeester van Rotterdam, uit op de bouw van de hoogste toren die de stad straks rijk is (215 meter): Het Zalmhaventoren-complex. Er komen 485 woningen. Oplevering: 2022. De ontwikkelaars zijn Amvest en AM en de bouw is in handen van BAM.

Maandenlang heeft twitteraar Marian haar volgers voorzien van de dagelijkse sloop van de ouwe Nedlloyd-gebouwen en daarna van de palen, die in de grond werden gejast voor straks de grootste blikvanger. Maar dit keer wandelde ze naar de Maas en nam behalve het 'in de zon schitterende' en in Japan gebouwde cruiseschip van Aida Cruises op de foto, maar ook een OV-fiets. Toeval?
Foto: Marian Voesenek