Capels Dagblad | Kopzorgen (179) - Zorgtoeslag
mainImage

Kopzorgen (179) - Zorgtoeslag

28 juli 2019, 07:00 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Wat zijn momenteel de inkomens- en eventuele vermogensgrenzen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag? Zowel voor een echtpaar als een alleenstaande?

Antwoord:

Voor het in aanmerking komen van een zorgtoeslag geldt het toetsingsinkomen. Dat is het gezamenlijke verzamelinkomen in box 1, box 2 en box 3 en is in 2019 slechts €29.562. Als u een toeslagpartner hebt, mag het niet méér zijn dan €37.885.

Omdat u waarschijnlijk niet weet hoeveel dit jaar uw verzamelinkomen is, kan er een voorlopige zorg- of huurtoeslagtoeslag worden gegeven op basis van uw inkomen in 2019. Bij uw aangifte over dat jaar wordt die definitief berekend. Kijk voor de overige voorwaarden bij www.toeslagen.nl of bel de BelastingTelefoon voor particulieren op 0800-0543 (gratis).