Capels Dagblad | Kopzorgen (176) – Schadeverzekering
mainImage

Kopzorgen (176) – Schadeverzekering

14 juli 2019, 11:02 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Bij de installatie van een nieuwe keuken is er iets behoorlijk fout gegaan met de aansluitingen van mijn vaatwasser. Daardoor heb ik op mijn laminaat in de keuken een beetje waterschade opgelopen. Die heb ik geprobeerd te verhalen op de keukenleverancier. Die wil alleen de foute montage vergoeden en verwijst mij naar mijn verzekering. Wat is uw mening?

Antwoord:

Lijkt ons een lastige zaak vanwege de vele juridische kwesties. U zou het nog kunnen proberen bij de klachtencommissie waar de leverancier onder valt, maar ook daar geven wij u weinig kans. Leveranciers vergoeden alleen hun directe schade.

U kunt daarover contact kunt opnemen met uw verzekering. Die betaalt vaak wel waterschade door lekkages of iets dergelijks als men daarvoor is verzekerd. Anders komt het voor rekening van de privépersoon. Wij vinden wél dat u uw best hebt gedaan. Daarom zijn alleen verdere (juridische) stappen een mogelijkheid hoewel u altijd een afweging moet maken van de extra kosten voor het inschakelen van een jurist en het eventuele succes.

 


Foto: Pixabay