Capels Dagblad | Kopzorgen (174) – Inkomen en Huurtoeslag
mainImage

Kopzorgen (174) – Inkomen en Huurtoeslag

7 juli 2019, 07:09 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik ben weduwnaar en woon met mijn zoon samen. Wordt het inkomen van mijn zoon bij mij opgeteld? Wat gebeurt er met mijn aanvraag voor huurtoeslag?

Antwoord:

Het totale inkomen van uw zoon boven de 22 jaar telt als medebewoner mee voor de huurtoeslag bij u. Voor thuiswonende kinderen tot 23 jaar telt alleen hun inkomen minus € 4.885. Er is dus een drempel. Het verzamelinkomen van u en uw zoon bepaalt uw huurtoeslag.

Een inkomen van een kind jonger dan 23 jaar (de leeftijd dat kinderen geacht worden soms zelfstandig te wonen) is er nog een aftrekpost van slechts €4.885. Dat betekent dat als uw jongere kind een jaarinkomen heeft van €15.000 er bij uw verzamelinkomen dit jaar wordt opgeteld € 10.115 voor huurtoeslag.