Capels Dagblad | Koprzorgen (171) - Een sociaal plan
mainImage

Koprzorgen (171) - Een sociaal plan

30 juni 2019, 07:01 uur
Geld & Recht

Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: hansroodenburg@kpnmail.nl. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad.  Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:

Ik zit met een groot probleem. Ik werk als chef-kok bij een maaltijdenfabriek en kook voor de zorgtaken binnen dit bedrijf. Twee jaar geleden zijn wij overgenomen toen wij zelfstandig nog een apart bedrijf waren met behoud van alle zelfde rechten en plichten.

Nu wil het nieuwe bedrijf de zorgtaken verkopen. Ben ik verplicht mee te verhuizen en is er een maximum aan de reistijd? Ik rijd nu in mijn auto per dag tweemaal 55 kilometer heen en terug naar huis. Mocht ik niet meegaan naar de nieuwe koper mag mijn huidige werkgever dan mijn salaris en reiskosten zomaar verlagen?

Antwoord:

Het laatste hangt af van het sociale plan. Waarschijnlijk mogen uw reiskosten niet verlaagd worden! Voor uw reistijd naar de plaats, waar de nieuwe werkgever zit, is er géén maximum. Dat hangt van elke werknemer af. Voor ‘passend werk’ hanteert het UVW twee of na een bepaalde periode in de WW zelfs drie uur per dag aan reistijd in totaliteit.

Een sociaal plan moet worden gemaakt als de vakbonden daarom vragen. Daarin zijn meestal ook de voorwaarden voor verhuizing opgenomen.

Het lijkt ons niet zo’n groot probleem om ander werk te zoeken. Er zijn misschien in uw omgeving baantjes genoeg te vinden, zeker als een goede kok wordt gezocht voor dezelfde inkomsten.

U moet zodra het sociale plan bekend wordt gemaakt en de voorwaarden daarvoor zelf de beslissing nemen. In de praktijk komt het overigens weinig voor dat goede werknemers in salaris en reiskosten erop achteruitgaan. In normale situaties van overnemen.   


Foto: Pixabay