mainImage

Richard Jongste: Kennelijk twee vergeten

Afbeelding is niet meer beschikbaar
23 juni 2018, 16:43 uur
Columns

Voor de liefhebber van de hippische sport zijn het Kralingse Bos en het CHIO onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ruim 50.000 liefhebbers kwamen in 2017 naar dit evenement dat de wijk Kralingen vier dagen lang nationaal en internationaal op de kaart zet.

Het CHIO is iets om trots op te zijn. De groten der aarde in de paardensport hebben er gereden, leden van het Koninklijk Huis en andere belangrijke gasten hebben van de paardensport genoten. Door vrijwilligers, andere organisaties, sponsors en de gemeente Rotterdam hebben we er een fantastisch evenement van gemaakt dat dit jaar voor de 70stekeer wordt gehouden.

‘Chapeau’ zou je zeggen, maar niet voor enkele verzuurde Kralingers. Dat heb ik vandaag in het AD, ooit een Rotterdamse krant, lezen. Met chocoladeletters staat daar boven de rubriek ingezonden brieven: ‘Omwonenden zijn CHIO meer dan zat’. Ik vraag mij af wie het AD in de wijk Kralingen allemaal nog meer heeft gesproken. Ik vrees niemand, maar ik zie twee ingezonden stukken van mensen die zich erover beklagen dat zij er net wat langer overdoen om met hun auto thuis te komen.

Ik lees echter niets over de ruim 50.000 mensen die in slechts vier dagen heel veel plezier beleven aan de paardensport en aan het evenement. Beste Kralingers, we praten over vier dagen dat er misschien wat meer auto’s door de wijk rijden dan normaliter gebruikelijk is. Het CHIO werkt samen met scholen om zoveel mogelijk kinderen dezer dagen in het Kralingse Bos te ontvangen. Zij leren veel van het evenement. Ook op andere gebieden zet de organisatie zich op maatschappelijk gebied in.

Heel veel vrijwilligers besteden hun vrije uren om het evenement perfect te laten verlopen, zodat circa 50.000 bezoekers – onder wie ook veel Kralingers – plezier aan het evenement beleven. Morgen houden we de finales en dat is weer een hoogtepunt van een succesvolle editie van het CHIO. Logistiek gezien doen we er ook dan weer alles aan om de mogelijke overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken, maar waarschijnlijk zijn we er de afgelopen dagen toch twee vergeten…

 

 


Foto: Digitaal Dagblad