Capels Dagblad | Met het Holland Pop Festival terug naar het oude normaal
mainImage

Met het Holland Pop Festival terug naar het oude normaal

4 juni 2021, 19:44 uur
Columns, IJsselmondeNieuws

Ik ben niet echt een festivalganger. Ik heb niet zoveel met Lowlands of Pinkpop. Het enige ‘festival’ waar ik ieder jaar kom is De Nacht van de Kaap op Katendrecht, een echt Rotterdams feestje waar je een keer bij moet zijn geweest.

Ik ben sinds kort (weer eens) verhuisd en de muren kunnen nog wel wat aankleding gebruiken. Dus ik zoek naar toffe fotoprints. Er hangt al eigen materiaal maar er mist nog iets. Het schoot me na een paar dagen te binnen: ik wil de beste foto van het Holland Pop Festival in Kralingen aan de muur hebben. Genoeg materiaal uit 1970 te vinden. Google maar eens en je kijkt je ogen uit.

Wat zou het geweldig zijn als dat ooit nog eens terug zou komen. In dezelfde omvang, op dezelfde plek. Drie dagen lang vrijheid, blijheid. Live muziek, liefde en geluk. In een zompig grasveld (het regende die dagen heel hard) en zwemmend in de Plas. Kleding wisselen? Tuurlijk niet.

In het Kralingse Bos staat een herinneringsmonument aan het festival. Een tip voor iedereen die dit weekend een wandeling maakt: loop er eens langs, scan de QR-code met je telefoon en bekijk beelden en luister naar oude radio-uitzendingen over het festival.

Dus een oproep aan onze Rotterdamse festivalsector en aan burgemeester Aboutaleb. Wie neemt het stokje van Berry Visser, Tinus van Daal, Georges Knap en Toos van der Sterre over? Sta zo’n zelfde festival toe zodra corona helemaal achter ons is en laat de stad floreren als nooit tevoren. Een mooier begin van de tijd ná corona kunnen we niet krijgen.

Ik zal vooraan staan.


Foto: Daphne Plaizier