Capels Dagblad | SP start protest tegen huurverhoging op Hilledijk
mainImage

SP start protest tegen huurverhoging op Hilledijk

19 juni 2020, 23:31 uur
Bouw & Wonen

Vijfenveertig huurders van Vestia-woningen hebben de handen ineen geslagen tegen de huurverhoging en voor beter onderhoud. Ze beginnen komende maandag hun acties bij Vestia aan de Hilledijk. Samen met SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman vragen zij de 2,5 miljoen euro terug die verloren is gegaan door fraude met onderhoudscontracten.

Het is maandag de aftrap van een tour langs alle woningcorporaties en commerciële verhuurders deze zomer in Rotterdam. De actie wordt kracht bijgezet met een groot springkussen in de vorm van een huis. Het is de mascotte van de landelijke campagne tegen de ‘opgeblazen’ huurverhoging.

De Rotterdamse huurders eisen stopzetting huurverhoging: 0% is genoeg. Verder woonplicht en maximeren van de commerciële verhuur en ze willen dat de buurt ‘de baas/basis’ is: zeggenschap voor huurders en stoppen met de Rotterdamwet, het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en een einde aan de huidige Woonvisie. 

In heel Nederland vinden in de week van 22 t/m 26 juni acties tegen de huurverhoging plaats. De landelijke actieweek eindigt vrijdag 26 juni met een coronaproof gesprek tussen Minister Ollongren en huurders om de huurverhoging van tafel te krijgen.

De tour langs verhuurders in Rotterdam gaat ongeacht het resultaat door, omdat veel huurders naast te hoge huren ook last van gebrekkig onderhoud hebben. In Rotterdam spreken al bijna 1.100 mensen zich uit tegen de voorgenomen huurverhoging. 

Een voorstel van de SP in de gemeenteraad om vanuit Rotterdam het kabinet op te roepen de verhuurdersheffing te stoppen, kreeg afgelopen donderdag alleen steun van Partij voor de Dieren, Nida, Denk, 50Plus en de PVV. Raadslid Taylan Cicek (SP) vond het opvallend dat de steun ontbrak van GroenLinks en PvdA, ‘’partijen die in de Tweede Kamer tegen de verhuurdersheffing zijn.’’

 

 


Foto: Pixabay