Capels Dagblad | Rotterdam gaat de mist in met sociale woningbouw
mainImage

Rotterdam gaat de mist in met sociale woningbouw

Inzet: raadslid Engberts (boven) en wethouder Kurvers (onder)
6 juli 2020, 17:50 uur
Bouw & Wonen

Rotterdam loopt in 2024 al aan tegen een tekort aan investeringskracht in relatie tot de behoefte aan sociale woningbouw. De woningbouwcorporaties missen tegen die tijd de financiële draagkracht voor investeringen om hun maatschappelijke opgave te vervullen. Volgens fractievoorzitter Co Engberts van de Rotterdamse PvdA wordt een tekort aan sociale woningen verwacht van 6.500 in 2035.

Engberts baseert zijn verwachting op de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van enkele ministeries ter uitvoering een Tweede Kamermotie. ‘’Matchen de cijfers van dit landelijke ABF-rapport wel met de regionale cijfers waarop het beleid in de Rotterdamse woningregio is gebaseerd of geeft dit een ander beeld?’’, vraagt hij aan VVD-wethouder Bas Kurvers, die door zijn jonge fractieleden wordt omschreven als de grote Bas de Bouwer van de stad. 

Ook wil Engberts weten welke stappen Kurvers wil zetten om de opgaven die ooit zijn afgesproken bij de vorming van dit college te kunnen realiseren?