Capels Dagblad | Protest op Afrikaanderplein tegen huurstijging
mainImage

Protest op Afrikaanderplein tegen huurstijging

Afrikaanderplein
19 augustus 2020, 19:40 uur
Bouw & Wonen

Met een groot springkussen als symbool tegen de opgeblazen huurverhoging staat de SP Rotterdam komende zaterdag bij de speeltuin op het Afrikaanderplein. Huurders kunnen bij die gelegenheid hun bezwaren tegen het beleid van het Rotterdamse stadsbestuur kenbaar maken en kinderen kunnen springen en ijsjes eten.

‘’De minister, wooncorporaties en particuliere verhuurders hebben huurders weer een flinke huurverhoging in rekening gebracht. Samen met huurders heeft de SP in het parlement gestreden om de huurverhoging van tafel te krijgen. Echter de minister legde de motie van de meerderheid naast zich neer en stak een middelvinger op naar de huurders. We kunnen twee dingen doen of ons erbij neer leggen en tot je dood elk jaar huurverhoging betalen. Of de strijd verder doorzetten tegen de huurverhoging. Wij kiezen voor het laatste en gaan door met de actie 0% is genoeg’’, aldus het lokale bestuur van de SP.

‘’Het stadsbestuur wil andere bewoners in de stad die zich hoge huren van boven de € 1.000,- of koopsommen van een half miljoen of meer kunnen veroorloven. Dat gaat ten koste van de Rotterdammer met een dunnere portemonnee. 12.000 betaalbare woningen wil het stadsbestuur slopen, in een tijd dat er woningnood is! Wie verzint zoiets? Waar gaan onze kinderen wonen? Of de lerares of verpleegkundige of de brandweerman?’’, vraagt SP-er Wijnand Rijnders zich af.

De SP protesteerde al eerder tegen de maatregelen in Hoogvliet en in Rotterdam-West. Het nieuwe springprotest van komende zaterdag is van 11.00 tot 16.00 uur.


Foto: Flickr