Capels Dagblad | GroenLinks Rotterdam des duivels over bomenkap
mainImage

GroenLinks Rotterdam des duivels over bomenkap

Astrid Kockelkoren
2 mei 2020, 14:48 uur
Bouw & Wonen

De Rotterdamse coalitiepartijen GroenLinks en de VVD zijn elkaar in de haren gevlogen over 20 bomen die illegaal zijn gekapt voor de realisatie van nieuwe woningen. Bouwwethouder Kurvers lijkt in zijn voortvarendheid niet meer af te remmen en heeft nu per ongeluk een geliefde plek aan de ’s Gravenweg te grazen laten nemen. Raadslid Astrid Kockelkoren is er des duivels over.

‘’Voor de kap van het bos bij de ’s-Gravenweg is geen vergunning aangevraagd’’, laat ze weten. ‘’Dit vinden wij een zeer ernstige overtreding. De plek is belangrijk voor de biodiversiteit van de lokale omgeving en is zonder pardon met de grond gelijk gemaakt. We begrijpen dat de aannemer de gemeente hierover niet had ingelicht en dat is een ernstig vergrijp.’’

GroenLinks vraagt zich nu af hoe vaak dat al eerder is gebeurd voor de realisatie van al die bouwprojecten? Wie dit toetst? En op welke wijze nu compensatie plaats vindt, ook in relatie tot het verlies aan biodiversiteit. Bovendien wil GroenLinks sancties tegen de aannemer.