Capels Dagblad | Weer 4 jongeren aangehouden voor steekpartij

Weer 4 jongeren aangehouden voor steekpartij

mainImage

De politie blijkt dinsdag opnieuw vier jongeren te hebben aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident, dat in oktober plaatsvond in bus 70 in Charlois. De jongens zijn tussen de 16 en 18 jaar oud.

Op die bewuste avond vonden op de Slinge, Asterlo en Schere diverse vechtpartijen plaats. Daarbij werd ook gestoken. Op de Diepenhorst werd een jongen met een steekwond aangetroffen. Later meldde een andere jongen zichzelf met een steekwond bij een ziekenhuis. De verdachten zijn, onder toezicht van hun ouders, in Rotterdam-Zuid en Ommoord van hun bed gelicht.

Vorige week dinsdag werden ook al vier jongeren in hun ouderlijk huis aangehouden. Een van hen, een 17-jarige jongen, zit nog vast. De drie anderen zijn door de rechter commissaris geschorst, maar blijven nog wel verdachte in de zaak. In hun woningen werden diverse gestolen goederen aangetroffen, waaronder twee scooters. Deze zijn in beslag genomen.

De officier van justitie besloot dat de vier jongens die afgelopen dinsdag werden aangehouden, na verhoor naar huis konden. Ze krijgen na afronding van het onderzoek een dagvaarding.

Steekpartij Montessoriweg

Een 16-jarige Rotterdamse jongen, die al werd verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij aan de Montessoriweg is nu ook officieel als verdachte aangemerkt voor het steekincident in buis 70. Op 12 november is er door de jeugdraadkamer besloten de hechtenis van deze jongeman met 30 dagen te verlengen.

Aanpak wapenbezit jongeren

In Charlois en IJsselmonde zijn twee jeugdgroepen actief, die regelmatig de confrontatie met elkaar aangaan. Daarbij schuwen ze geweld niet. Het zijn allemaal jongens in de leeftijd van ongeveer 13 tot en met 20 jaar. Deze groepen zijn goed in beeld bij gemeente en politie.

De gemeente Rotterdam, de politie en het Openbaar Ministerie hebben een integrale aanpak afgesproken, waarbij direct en de komende periode verschillende stappen worden gezet. Met verscherpt toezicht en preventieve fouilleeracties door politie en jeugdhandhavers van de gemeente, gesprekken door wijkagenten en jongerenwerkers wordt beoogd om de angel uit het conflict te halen. Scholen worden actief betrokken bij deze  aanpak en de ouders van deze jongeren gewezen op hun verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij hun kind.