Capels Dagblad | Voorlopig geen mondkapjesplicht in Capelle

Voorlopig geen mondkapjesplicht in Capelle

mainImage

Het dragen van mondkapjes wordt in Capelle aan den IJssel voorlopig niet verplicht. Dat vertelt burgemeester Oskam in een vraaggesprek op de Facebookpagina van de gemeente, waarin hij het woord richt tot de inwoners van Capelle. 

In Rotterdam wordt per 5 augustus op verschillende plekken in de stad een mondkapjesplicht ingevoerd. "Ik denk dat het heel goed is dat Rotterdam dat gaat uitproberen. Burgemeester Aboutaleb heeft steeds gezegd dat hij dit belangrijk vindt en daarmee hoopt een bijdrage te leveren aan het voorkomen van besmettingen", aldus Oskam, die echter momenteel geen aanleiding ziet voor een mondkapjesplicht in zijn gemeente. "Capelle heeft een hele andere situatie. Wij hebben natuurlijk ook een aantal besmettingen, maar die komen vooral voor in verzorgingshuizen."

Toch is ook Oskam bezorgd. "Ik maak me wel zorgen over de winkelcentra, daar wordt te weinig afstand gehouden, net als op de terrassen van de horeca. Maar aanleiding voor mondkapjes in Capelle is er nu nog niet. Het is wel zo dat we de situatie in Rotterdam, maar natuurlijk ook in Capelle, blijven monitoren. Als er aanleiding toe is, dan zullen we andere maatregelen nemen." 


Foto: ANP