Capels Dagblad | Vloggende Roodkapje en hippe oma in Isala
mainImage

Vloggende Roodkapje en hippe oma in Isala

13 januari 2020, 12:00 uur
Algemeen, Uitgaan

Sprookjes zijn altijd leuk en tijdloos. Maar voor theaterproducent Hans Langhout is die veronderstelling niet genoeg. Hij steekt bekende sprookjes graag eerst in een nieuw jasje. Zo brengt hij dit jaar de musical Roodkapje naar het theater met een breiende wolf en een vloggende Roodkapje. Met recht Roodkapje 2.0.

Hans Langhout heeft met 21 jaar acteren in voorstellingen een grote ervaring met jeugdtheater. "De afgelopen jaren heb ik vier eigen producties gemaakt. Daarbij hebben we er telkens voor gekozen om het sprookje te vernieuwen", zegt hij. De keuze voor Roodkapje heeft volgens de producent alles te maken met de terugkeer van de wolf in Nederland. "Op die manier maken we ook een link naar de actualiteit."

Theater maken voor kinderen vindt Langhout het allerleukste. "Kinderen zijn een heerlijk publiek en reageren heel primair. Je weet meteen of ze het leuk vinden of niet", vertelt hij. "Ik hou daarvan. Kom maar op met die feedback. We doen na elke voorstelling ook een meet & greet. Geweldig. De kinderen zeggen gewoon recht voor zijn raap wat ze vinden."

Juist door zijn ervaring weet Langhout inmiddels goed wat de kids tegenwoordig leuk vinden. "Dat is dus geen oubollige voorstelling. In het klassieke sprookje Roodkapje is oma een grijs dametje met een knotje. Zo zien oma's er helemaal niet meer uit dus onze oma is een hip en een gezellig mens. Roodkapje vlogt en de muziek is poppy. Eigenlijk loopt de voorstelling op rolletjes", zegt Hans met een knipoog. "We hebben zoveel mogelijk wieltjes aan de voorstelling toegevoegd. Behalve de decors die op wieltjes staan, rijden de acteurs rijden onder meer op stepjes en rolschaatsen." Volgens de producent zit de musical vol humor. "Dat vind ik ook zo leuk van een jeugdvoorstelling. Je stopt er grappen in voor de kinderen maar ook grappen die over de hoofden van de kinderen gaan en voor de volwassenen zijn. Dat maakt de voorstelling leuk voor de kids maar ook voor hun ouders die meegaan."

Marieke Goemans is de leading lady in het stuk. Vorig jaar was zij ook al te zien als Assepoester en nu kruipt ze in de huid van Roodkapje. "Roodkapje is een erg leuke rol", zegt zij. "Roodkapje is een meisje dat alles overkomt. Het is dan leuk als de kinderen met mij meeleven." Ook Marieke houdt net als de producent van het jonge publiek. "Kinderen hebben het hart op de tong. Gelukkig is het tot nu toe altijd positief voor mij geweest." Ze is blij met de vrijheid die ze in de voorstelling krijgt. "Ik kan lekker adlibben en veel en hoog zingen. Heerlijk. Het is erg fijn om met een klein creatief team deze toffe voorstelling neer te zetten."

Musical
De musical Roodkapje is tot en met 24 mei te zien in theaters in heel Nederland. In de musical spelen onder andere Marieke Goemans, Thomas Kuijpers en Sanne Franssen. Op zondag 19 januari is Roodkapje te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn hier te verkrijgen. Voor meer informatie klikt u hier.  


Foto: Vanessa Wessels