Capels Dagblad | Thematerbijeenkomst in Capelle over schulden

Thematerbijeenkomst in Capelle over schulden

mainImage

Op 22 mei vindt een Thematerbijeenkomst plaats over het thema armoede en schulden. Centraal staan de vragen: hoe staat het ervoor met armoede in Nederland en wat kunnen we ertegen doen? Sprekers deze avond zijn: Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering aan de Hogeschool Utrecht.

Ook in een rijk land als Nederland hebben we te maken met armoede. Het gaat dan om mensen die jaren achtereen met weinig geld moeten zien rond te komen. Bijvoorbeeld omdat ze in de bijstand zitten, een laagbetaalde baan hebben of zzp’er zijn met een laag inkomen. Of mensen met hoge schulden waar ze niet van af kunnen komen.

Armoede en schulden kunnen grote gevolgen hebben. Het zorgt ervoor dat mensen niet goed kunnen meedoen in het leven van alledag. Omdat er geen geld is, wat voor veel stress zorgt. En vanwege schaamte voor de situatie, waardoor sociaal isolement dreigt. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Is dit eigen schuld? Of ligt dit ingewikkelder? En wat valt er aan te doen?

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan via de website via www.themater.nl.


Foto: ANP