Capels Dagblad | SVIN nieuwe beheerder van Rotterdamse volkstuinen
mainImage

SVIN nieuwe beheerder van Rotterdamse volkstuinen

SVIN nieuwe beheerder van Rotterdamse volkstuinen
8 maart 2018, 13:40 uur
Algemeen

De SVIN, Stichting Volkstuinen in Nederland en de gemeente Rotterdam hebben donderdag  het nieuwe beheercontract voor de volkstuinen in de gemeente getekend. De SVIN huurt de complexen vanaf nu van de gemeente, de volkstuinverenigingen huren van de SVIN en de tuinders krijgen van de volkstuinvereniging waar ze lid zijn het gebruiksrecht voor hun tuin.

De nieuwe beheerder doet het onderhoud aan de verhardingen, terreinafscheidingen en het openbaar groen van de volks- en nutstuinen. Ook int de SVIN de huurgelden en houdt samen met de gemeente toezicht op eventuele overtredingen op de complexen.

Alle tuinders in de gemeente betalen straks dezelfde prijs voor de tuin die ze gebruiken. Sommige tuinders betalen daardoor iets meer dan nu, de prijs van een vierkante meter tuin kan twintig cent stijgen. Anderen betalen juist minder. Om iedereen te laten wennen is er een overgangsperiode van 3 jaar waarin de prijzen gelijk getrokken worden.

Wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling verwacht een goede samenwerking met SVIN: “We zijn samen bij alle 40 volkstuincomplexen op bezoek geweest om te kijken hoe het onderhoud is. Bij een zeer klein aantal complexen is sprake van achterstallig onderhoud. De gemeente pakt dat nog aan, zodat de SVIN een goede start maakt.”


Foto: Digitaal Dagblad