Capels Dagblad | Rotterdamse horeca wordt de dupe van RIVM-blunder
mainImage

Rotterdamse horeca wordt de dupe van RIVM-blunder

5 augustus 2020, 16:46 uur
Algemeen

Het regent de afgelopen dag annuleringen in de Rotterdamse horeca door een flinke blunder van het RIVM. Bij onder meer Café Sijf, NRC in de Witte de With en Café van Zanten zijn de gevolgen duidelijk merkbaar. Susan van den Hof, epidemioloog van het RIVM, zei dinsdag in een televisie-interview dat het RIVM een niet-noodzakelijk bezoek aan Rotterdam nu afraadt omdat het coronavirus in onze regio snel om zich heen grijpt.

Ze heeft, zo bleek later, voor haar beurt gesproken. Een bezoek aan Rotterdam wordt namelijk niet officieel afgeraden. Het RIVM rectificeerde, maar die herstelpoging kwam lang niet overal aan.

Herman Hell, eigenaar van onder meer bovengenoemde horecagelegenheden, is teleurgesteld door de uitspraken. Op social media deelt hij een foto van de zoveelste annulering van iemand die geschrokken is door de RIVM-uitspraken.  ‘’De exacte impact van de nonsens uitspraken van Susan van het RIVM hebben we nog niet inzichtelijk, maar deze is wel substantieel’’, denkt Hell.

‘’Het is in de horeca in Rotterdam net zo veiling als in horecazaken in de rest van het land. Er is geen enkele reden om te annuleren of het publiek te ontmoedigen om naar de horeca in Rotterdam centrum te gaan’’, aldus de horecaondernemer. ‘’Ga je naar de drukke winkelstraten doe dan een mondkapje op en kom daarna lekker naar het terras. In de horeca en op de terrassen zijn mondkapjes niet nodig.’’

 

 


Foto: Claire Droppert