Capels Dagblad | Rotterdam experimenteert met 'vergunningenchecker'
mainImage

Rotterdam experimenteert met 'vergunningenchecker'

Rotterdam experimenteert met 'vergunningenchecker'
8 maart 2018, 13:31 uur
Algemeen

Inwoners en ondernemers uit Rotterdam kunnen voortaan in één oogopslag zien of zij voor een activiteit een evenementenvergunning moeten aanvragen. De gemeente Rotterdam heeft een zogenoemde vergunningchecker gelanceerd. Gebruikers doorlopen een vragenlijst en krijgen vervolgens een advies met een overzicht van de benodigde vergunningen.

Ondernemers of bewoners kiezen eerst wat voor soort evenement zij willen organiseren. Bijvoorbeeld een braderie, een wedstrijd, muziekvoorstelling of een optocht. Vervolgens beantwoorden zij vragen met betrekking tot onder andere de locatie, het gebruik van de openbare weg en het aantal bezoekers. Daarna volgt het advies. De vergunningenchecker is te vinden via www.rotterdam.nl/evenementenvergunning.

Rotterdam is samen met de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Drimmelen één van de gemeenten die proefdraaien met de vergunningenchecker van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Samen met ondernemers en gebruikers wordt de tool geperfectioneerd, zodat eind van dit jaar een definitieve versie kan worden gelanceerd. De tool wordt nu nog getest en verfijnd. Eind dit jaar hoopt de gemeente een definitieve versie te kunnen lanceren.

In de Lusthofstraat, Beverwaard en Rozenburg experimenteren ondernemers sinds begin dit jaar met minder regels. Eén van de zeven experimenten is de koepelvergunning. Nu moet een ondernemer voor ieder (kleinschalig) evenement een aparte vergunning aanvragen. De ondernemer kan met een koepelvergunning aan het begin van het jaar één vergunning aanvragen voor het organiseren van meerdere evenementen. Dit scheelt de ondernemer veel tijd en kosten. De vergunningenchecker komt hierbij ook goed van pas. Door online de vragenlijst te doorlopen ziet de ondernemer direct of er een vergunning aangevraagd moet worden of dat bijvoorbeeld en melding voldoende is.


Foto: Digitaal Dagblad