Capels Dagblad | RET looft weer een Aardig Onderweg Award uit

RET looft weer een Aardig Onderweg Award uit

mainImage
Wesley dos Santos, de winnaar van vorig jaar

De RET looft ook dit jaar een Aardig Onderweg Award uit. Wie een innovatief initiatief heeft dat de Rotterdamse regio met een technische, maatschappelijke of duurzame oplossing een beetje mooier, slimmer en/of duurzamer maakt kan 25.000 euro winnen.

Na een voorselectie gaan de twintig beste initiatieven hun initiatief pitchen op donderdag 24 oktober. Daaruit rollen drie finalisten, die elk een coachingstraject en exposure aangeboden krijgen. Naast het geldbedrag krijgt de winnaar gedurende een periode van 1 jaar een flexplek aangeboden bij 42workspace, een locatie voor ondernemers op het gebied van tech en digitale dienstverlening.

Vorig jaar ging de Award naar Wesley dos Santos en zijn duurzame elektrische boot met een interactief informatiescherm, een ingebouwde vlogcamera en een vuilvanger. Dos Santos is nu druk bezig met de ontwikkeling daarvan en heeft daarnaast meerdere andere projecten.

Ook voor andere eerdere deelnemers was het winnen van de AOA een kickstart van hun initiatief. Bijvoorbeeld voor streetartcollectief Rewriters010, dat vorig jaar het POW! WOW!-festival naar Rotterdam heeft gehaald. Ook dit jaar vond het festival weer plaats. Voor de YETS Foundation was de AOA eveneens een vliegwiel. Deze stichting wil kwetsbare jongeren via sport en begeleiding een goede start in de maatschappij bieden. Na het winnen van de AOA in 2017 won de stichting een Appeltje van Oranje en kon deze een kantoor openen in Schiedam.

Elke dag vervoert de RET 600 duizend reizigers en speelt het vervoersbedrijf een rol als verbinder. Naast fysiek verbinden, wil de RET met de AOA ook sociaal verbinden. 


Foto: RET