Capels Dagblad | Raadslid boos over sluiten A-parken in Rotterdam

Raadslid boos over sluiten A-parken in Rotterdam

mainImage

Raadslid Elene Walgenbach, voorvechtster van het feest-, nacht- en horecaleven in Rotterdam, dacht dat er vanaf 1 juli weer op alle fronten evenementen georganiseerd konden worden, maar toen had ze de gemeentesite nog niet gelezen. Daarop staan de verboden gebieden voor de A-evenementen en niet de kleinste: Vroesenpark, (Euromast)Park, Wijkpark Oude Westen, Roel Langerakpark, Kralingse Bos (westzijde), Zuiderpark en Oeverpark Nesselande.

Op hoge poten heeft ze inmiddels een brief aan burgemeester Aboutaleb geschreven met de vraag of de site wel is bijgewerkt of het inderdaad juist is dat die A-locaties in het belang van de volksgezondheid gesloten blijven voor de jeugd.

Locaties categorisch uitsluiten vindt D66-raadslid Walgenbach ‘’te rigide en ook onnodig.'' Ze schrijft: ''Wij pleiten voor maatwerk en willen dat aanvragen voor evenementen beoordeeld worden op de merites.’’ Bovendien vraagt ze zich af of met het wegvallen van deze parken er eigenlijk nog wel voldoende evenementenlocaties overblijven waar organisatoren de 1,5 meter afstand kunnen garanderen?


Foto: ANP