Capels Dagblad | Prijswinnaars finale Laswedstrijden bekend

Prijswinnaars finale Laswedstrijden bekend

mainImage

Tim Buurke (Winkler Prins in Veendam) en Valentijn Berlijn (Comenius College in Capelle a/d IJssel) zijn de twee trotse winnaars van de landelijke vmbo-Laswedstrijden 2019 die jaarlijks door het Nederlands Instituut voor Lastechniek worden georganiseerd. Van de in totaal 28 kandidaten die zich voor de grootse finale hadden opgegeven, wist Tim eerste te worden bij het onderdeel TIG-lassen en Valentijn bij het onderdeel MAG-lassen met massieve draad.

De Laswedstrijden 2019 vonden woensdag 10 april plaats op een passende locatie: bij Techniek College Rotterdam op de locatie van de RDM Campus. De RDM was vroeger een werf waar scheepsreparaties werden verricht en nieuwe schepen gebouwd. Een bedrijf waar vol trots vakmanschap werd ingezet voor onder andere de bouw van het stoomschip de ss Rotterdam. Afgelopen woensdag diende deze RDM Campus als nationaal podium waar de aanstormende lastalenten hun vakmanschap en passie voor het lasvak konden laten zien.

Iets later dan de bedoeling was, was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. De uitslagen lagen erg dicht bij elkaar, maar uiteindelijk waren het Tim Buurke (Winkler Prins in Veendam) en Valentijn Berlijn (Comenius College in Capelle a/d IJssel) die zich ‘beste vmbo-lasser van Nederland’ mochten noemen. Nummer 2 in de categorie TIG-lassen werd Sven Kamp (GAG Het Segment in Gouda) en nummer 3 Maik den Hollander (Stedelijk College in Zoetermeer). Nummer 2 in de categorie MAG-lassen werd Nick Abee (Winkler Prins in Veendam) en nummer 3 Joost Weststrate (Calvijn College in Krabbendijke). De winnaars mochten een mooie lashelm uitzoeken, beschikbaar gesteld door Speedglas 3M en Lincoln Electric, en ze kregen een mooie beker. Voor alle kandidaten was er een NIL-medaille en een lasmeetinstrument beschikbaar gesteld door sponsor Linde Gas.