Capels Dagblad | Open Monumentendag: Speciale fietsroutes Zuidplas
mainImage

Open Monumentendag: Speciale fietsroutes Zuidplas

31 augustus 2020, 09:10 uur
Algemeen

Op zaterdag 12 september zijn er tijdens de Open Monumentendagen (OMD) in Zuidplas vier fietsroutes beschikbaar. Drie afzonderlijke routes in Moordrecht, Nieuwerkerk en Zevenhuizen-Moerkapelle en een grote route door de gehele gemeente.

Deze fietsroutes voeren u langs de monumenten in de verschillende dorpen. Monumenten die vanaf de openbare weg te bezichtigen zijn en enkele monumenten die, i.v.m. Covid-19 , beperkt voor het publiek geopend zijn.

De ‘thuisbases’ van de historische verenigingen in Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle zijn op 12 september geopend.

De boekwerkjes met de fietsroutes en de andere activiteiten zijn, tijdens openingstijden, vanaf 8 september ook te verkrijgen bij de bibliotheken in Zuidplas en zijn op 12 september aanwezig op de ‘thuisbases’ van de historische verenigingen in Nieuwerkerk en Moordrecht en op de andere locaties waar activiteiten zijn. In de boekjes worden ook de verdere bijzonderheden vermeld over openingstijden en aanmelden voor bezichtiging van de verschillende activiteiten.

In Moordrecht is vanaf 13.30 uur de DIJ Beeldentuin te bezoeken en om 14.30 uur is er een muzikaal samenspel van het carillon, trompet en piano te beluisteren op het Kerkplein.

In Zevenhuizen is een korte wandeling uitgezet langs een aantal historische en bijzondere plekken, die liggen aan het eind van de Tweemanspolder.

In Nieuwerkerk zal bij de molen Windlust een straatorgel voor de muzikale noot zorgen.

Historische Vereniging Moordrecht
Historische Vereniging Nieuwerkerk
Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle
Cultuurplatform Zuidplas


Foto: ANP