Capels Dagblad | Op healthy tour bij Burgertrut
mainImage

Op healthy tour bij Burgertrut

Op healthy tour bij Burgertrut
8 maart 2018, 15:59 uur
Algemeen

Hamburgers ongezond? Niet bij Burgertrut! De hamburgerzaak noemt zichzelf pionier als het gaat om vegetarische, veganistische en biologische burgers. Marlies van Noppen van Dagblad010 ging op pad op deze burgers uit te proberen.

Nadat Burgertrut op de Witte de With was gevestigd, heeft het een tijd lang een vaste plek had aan de Hang (net achter de Markthal). Maar onlangs is de burgerzaak toch weer verhuisd. Dit keer naar het Delftseplein, om de hoek bij het centraal station. Burgertrut is het dochterbedrijf van Roodkapje (een kunstorganisatie). Met de opbrengsten uit Burgertrut wordt hun kunstprogramma ondersteund. Wat meteen opvalt bij binnenkomst is de knusse huiskamersfeer. De inrichting is retro: een allegaartje aan opgeknapte tweedehands meubels en diverse retro lampenkappen aan het plafond, bloemetjes op tafel, en een gemêleerd maar vooral jong publiek.

Naast burgers heeft Burgertrut ook gezonde soepjes, salades en taarten op de kaart staan. Bijna alles wat ze serveren is ook vegan te bestellen. Zo hebben we vele goede verhalen gehoord over de inmiddels legendarische vegetarische kapsalon, maar persoonlijk werden toch nét iets enthousiaster over de Jalapeño Business: een organic beef burger op een wit broodje met onder andere jalapeños, mayonaise, nacho chips en Beemster kaas. Ga je meer op de ‘healthy tour’ dan is de burger ook te bestellen met een salade in plaats van op een broodje. Als side-dish namen we heerlijke frietjes met rozemarijn mayonaise.

Wat ook zeker niet tegenvalt zijn de prijzen: waar vind je tegenwoordig, vooral in een zaak die behoorlijk hipsterproof is, een hamburger voor €8,95? Een glas wijn kost slechts €3,40, een fles €16,00. Burgertrut heeft alles in zich: heerlijk verantwoord dineren in een knusse setting voor weinig geld.

Burgertrut is gevestigd aan Delftseplein 39 (vlak bij het centraal station). Geopend op dinsdag van 17:00 tot 22:00 uur, van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur en op zondag van 17.00 uur tot 21.00 uur. Kom niet te laat, want reserveren is niet mogelijk (ze nemen uitsluitend reserveringen aan voor groepen van 6 (of meer) die vóór 18.00 uur komen).

 


Foto: Digitaal Dagblad