Capels Dagblad | OK-complex IJsselland Ziekenhuis opgeleverd

OK-complex IJsselland Ziekenhuis opgeleverd

mainImage

Maandag is het nieuwe OK-complex bouwkundig en technisch opgeleverd en overgedragen aan het IJsselland Ziekenhuis. Albert van Wijk, voorzitter van de Raad van Bestuur, en de verschillende bouwpartners, Cadolto (systeembouw), Unica en CroonWolter&Dros hebben de formele overdracht deze ochtend ondertekend. Op de foto draagt Cadolto de (doorzichtige) sleutel over aan het IJsselland.

De oplevering omvat het nieuwe gebouw en de verbouw op de eerste verdieping boven Rijndam. Over drie weken, op 20 juli, wordt het nieuwe OK-complex in gebruik genomen! Het nieuwe complex bestaat uit zes OK's, een grote centrale opdekruimte en een ruime holding-recovery. Boven Rijndam bevinden zich de nieuwe koffieruimte, kantoren, apparatuur berging en de zevende OK.

De agenda blijft vol. Voor alle medewerkers en artsen die op het OK complex werken volgt een zeer intensieve periode van training en instructie zodat zij over enkele weken in het nieuwe complex kunnen starten. Voor medewerkers en zorgverleners die in verband met hun functie regelmatig op de OK werken wordt een praktische instructievideo gemaakt.

Komende weken wordt de buitenbrug op de eerste verdieping – de verbinding tussen de twee gedeeltes - verder afgewerkt, evenals het terrein onder en naast het complex.

Na de zomervakantie volgt de tweede fase van het traject OK complex: het renovatietraject van het huidige OK complex op C1. In deze fase wordt ook de nieuwe CSA (sterilisatieafdeling) gerealiseerd.


Foto: IJsselland Ziekenhuis