Capels Dagblad | Maarten Heijmans toert met Shaffy-songs
mainImage

Maarten Heijmans toert met Shaffy-songs

20 november 2019, 11:26 uur
Algemeen, Uitgaan

Acteur Maarten Heijmans gaat komend voorjaar op tournee met liedjes van zijn album Ramses. De presentatie ervan is op 1 december, precies tien jaar na het overlijden van Ramses Shaffy.

Maarten Heijmans kreeg in 2015 een Gouden Kalf en een Emmy Award voor zijn vertolking van de titelrol in de succesvolle tv-serie Ramses, van Michiel van Erp. Na die opnames ging hij op tournee met zijn vertolking van Shaffy-liedjes, voorzien van nieuwe arrangementen. Heijmans wilde echter al lange tijd met de songs ook de studio in, om ze "gelaagder en genuanceerder" te kunnen brengen. "Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind", zegt hij.

De acteur wilde geen 'best of'-album. Er staan weliswaar nummers op als Sammy, Zing vecht en Wij zullen doorgaan, maar ook veel onbekender werk van Ramses Shaffy.

De voorjaarstournee brengt Heijmans met zijn band langs Groningen, Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Nijmegen en Amsterdam. De presentatie op 1 december is in de Amsterdamse Stadsschouwburg.


Door: ANP | Foto: ANP