Capels Dagblad | 'Link vermist duo met pleegzoon Desi Bouterse'

'Link vermist duo met pleegzoon Desi Bouterse'

mainImage

Het rechercheteam in Rotterdam dat de verdwijning van Romeo Donk en Roy Hari in september vorig jaar onderzoekt, kijkt naar een mogelijke link tussen de verdwijning en een aangifte tegen pleegzoon Romano Meriba van de Surinaamse president Desi Bouterse. Het duo verdween na een ruzie over een partij cocaïne. Dat schrijft De Telegraaf.

De verdwijning van een partij cocaïne in de Antwerpse haven in 2012 leidde tot een ongekend slagveld binnen de Mocro-maffia in Nederland en België. Nu lijkt een zoekgeraakte partij coke de kiem te zijn voor een nietsontziende oorlog binnen de onderwereld, die mogelijk aan nog twee criminelen het leven kostte.

In september reisde de Surinamer Hari Bisnoepersad, beter bekend als Roy Hari (58), af naar Nederland om met de Rotterdammer Romeo Donk (55) te praten. De twee waren aangesproken op de verdwijning van een grote partij cocaïne van enkele honderden kilo's. Beiden vlogen vervolgens naar Suriname, waar ze in rook opgingen. Op 18 september werd de uitgebrande auto van de twee gevonden, in een buitengebied aan de rand van Paramaribo. De lichamen zijn nooit gevonden.


Door: ANP