Capels Dagblad | Fors offensief tegen steekpartijen door kids

Fors offensief tegen steekpartijen door kids

mainImage
Burgemeester Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb hield een pleidooi voor preventief fouilleren toen hij donderdag tijdens de raadsvergadering uitlegde wat er gaande is in Rotterdam met al die steekpartijen. Een bizar fenomeen, vindt hij het. Maar het is hem er alles aan gelegen om er binnen de korte keren vat op krijgen. Dat voortouw neemt de politie nu in samenspraak met scholen, ouders, jeugd- en buurtwerk en veiligheidshandhavers in het openbaar vervoer.

Rotterdam, anno 2019. Kinderen van 13 tot en met 15 jaar die met messen op zak lopen om zichzelf veilig te voelen en om zichzelf te kunnen verdedigen. Aboutaleb kan er met z’n pet niet bij. ‘’Laatst heeft de politie preventief gefouilleerd en daarbij een groot mes uit de rugzak van een 13-jarige gehaald. Alleen zó vind je die wapens’’, zei hij op een manier alsof hij hard op dacht: de wereld in Nederland wordt steeds krankzinniger.

Aboutaleb denkt dat die krankzinnigheid uit Groot Brittannië is komen overwaaien. ‘’Daar is het ontstaan in sociale condities die we hier eigenlijk niet kennen’’, zei hij. ‘’Die jonge jongens denken oprecht veilig te zijn met een mes bij zich.’’

 


Foto: ANP