Capels Dagblad | Erasmus MC opent een zorgwinkel

Erasmus MC opent een zorgwinkel

mainImage

Het Erasmus MC heeft een zorgwinkel geopend. De locatie is te vinden vlakbij de hoofdingang en naast het patiëntinformatiecentrum Oncologie (PATIO) aan de Zimmermanweg.

De zorgwinkel maakt gebruik van het concept van Cruc Hulpmiddelenservice. “We willen hiermee de service verbeteren voor patiënten die met ontslag gaan, naast de ondersteuning die bureau Nazorg biedt bij complexe zorg’’, aldus Mario Buijk, organisatieadviseur van het Erasmus MC. ‘’Maar je kunt hier ook terecht als je met gips vertrekt van de Spoedeisende hulp en thuis iets nodig hebt om te kunnen douchen.”

De winkel beschikt over een breed assortiment van krukken, rolstoelen, rollators, verpleeghulpmiddelen, maar ook artikelen voor de zorg van moeder en kind. Buijk: “Daar komt bij dat de middelen die patiënten in het ziekenhuis gebruiken hier verkrijgbaar zijn. Als de zorgwinkel een product niet heeft, dan wordt bekeken waar het wel leverbaar is. De meeste producten vallen onder verzekerde zorg.”

Verder bevindt zich hier de vestiging van Livit, specialist op het gebied van orthopedisch schoeisel, prothesen, braces en steunkousen. Patiënten kunnen hulpmiddelen en zorgartikelen lenen, huren of kopen en in de winkel uitleg krijgen over de producten. Buijk: “Door een ‘track en trace systeem’ is het zelfs mogelijk om producten na gebruik in te leveren bij de plaatselijke thuiszorgwinkel.”

De winkel is op werkdagen geopend van 8.30 – 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op 010-7041176. Op de website van Cruc Hulpmiddelenservice kunnen patiënten 24 uur per dag terecht voor het bestellen van producten. Vóór 16.00 uur besteld, is de volgende dag gratis thuis bezorgd. De link naar de website is voor patiënten ook te vinden op de tablet aan het bed.


Foto: Erasmus MC