Capels Dagblad | Eramus Universiteit geteisterd door dieven

Eramus Universiteit geteisterd door dieven

mainImage
Inzet: raadslid Vincent Karremans

Criminelen stelen er lustig op los op de Erasmus Universiteit en het zijn volgens VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans georganiseerde groepjes. Sinds het begin van het nieuwe collegejaar zijn er twaalf laptops en telefoons verdonkeremaand. Karremans, voormalig President van het RSC, heeft de cijfers uit het recente nummer van Erasmus Magazine.

De studenten van de EUR zijn echter niet de enige groep die gevaar loopt om te worden beroofd. Volgens adviseur Safety en Security Jelle Jager werken deze dieven ‘systematisch’, waarbij meerdere universiteiten en hogescholen het doelwit zijn. Omdat Rotterdam

meerdere openbare gebouwen kent die vrij toegankelijk zijn, wil Karremans weten welk beleid de gemeente hanteert bij haar eigen openbare gebouwen, zoals de Centrale Bibliotheek Rotterdam op de Binnenrotte, om diefstallen tegen te gaan? Hij is trouwens ook nieuwsgierig in hoeverre er cijfers bekend zijn over diefstallen van laptops, telefoons en andere persoonlijke bezittingen in openbare gebouwen in Rotterdam.