Capels Dagblad | De nieuwe Theo Maassen in Isala?
mainImage

De nieuwe Theo Maassen in Isala?

30 januari 2020, 09:00 uur
Algemeen, Uitgaan

De finalisten van het Cameretten Festival trekken langs de theaters om hun prijswinnende show te laten zien. Tijdens deze avonden maken cabarettalenten van de toekomst vlieguren op het podium, zoals eerder Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Daniël Arends en Patrick Laureij deden. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en oergeestige grappen: het komt allemaal voorbij vrijdag 7 februari in het Isala Theater.

Cameretten is dé cabaretkweekvijver van Nederland. Al 52 jaar laat het festival het grote publiek kennismaken met nieuwe lichtingen cabaretiers. Deze avond ontmoet de bezoeker van het Isala Remy Evers, die de juryprijs 2019 in ontvangst nam. Remy wil zijn ideale wereld aan het publiek tonen. Met het perspectief van iemand die niet volwassen wil worden, brengt hij absurde humor met een vleugje engagement. ‘Zijn associatieve voorstelling vol fantasie is beeldend en verhalend’, aldus de jury over Remy. ‘De opbouw van zijn programma lijkt nonchalant, maar zit zorgvuldig in elkaar.’ Tobi Kooiman won de publieksprijs 2019. Tobi is wiskundige en doet in zijn programma Logisch verwoede doch vergeefse pogingen om zijn logica toe te passen op het leven en de vraagstukken die daarbij komen kijken. De jury beschrijft zijn show als een stand-upvariant op het wiskundecabaret van Jan Beuving. De derde finalist Henk Overdijk speelt met zijn voornaam en het stereotype ‘gewone man’ dat kleeft aan de naam Henk. In zijn voorstelling onderzoekt hij door middel van vlijmscherpe grappen en anekdotes of hij meer kan zijn dan gewoon Henk.
Dat het een leuke avond in het Isala wordt, staat vast. En de bezoeker kan na afloop zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

Donderdag 6 februari 20:15 uur, grote zaal, entree € 23,75 (CJP / 65+ € 22,75)
Isala Theater – Stadsplein 5, Capelle aan den IJssel


Foto: Jaap Reedijk