Capels Dagblad | Coronamaatregelen CJG Capelle aan den IJssel
mainImage

Coronamaatregelen CJG Capelle aan den IJssel

25 maart 2020, 16:35 uur
Algemeen

We weten dat deze periode voor gezinnen lastig kan zijn. Daarom blijven we zo veel mogelijk met ouders en jeugdigen in contact. Verder zorgen we ervoor dat kinderen ook in deze periode beschermd blijven en hun inentingen gewoon krijgen.

Als ouder of als kind kan je veel vragen hebben in deze periode. CJG Capelle is alle werkdagen telefonisch bereikbaar via 010 24 23 200 of via mailadres info@cjgcapelle.nl

Let op: voorlopig zijn er geen inloopspreekuren t/m 6 april 2020 en zijn onze wijklocaties in ‘s Gravenland (Tsjaikovskistraat 1) en Schollevaar (Stationsplein 20) gesloten.

Drie weken met de kinderen in huis kan best een uitdaging zijn

Maak je je zorgen om de thuissituatie, neem gerust contact met ons op. Op onze website vind je een verzameling van tips over hoe je het coronavirus uitlegt aan je kinderen, hoe je om kunt gaan met de nieuwe thuissituatie, hoe je de kinderen thuis kunt vermaken, hoe je thuis kunt werken als je kinderen hebt, tips voor als je gescheiden bent, voor als je zwanger bent en tips voor als je kind bijvoorbeeld autisme heeft. Klik hier om de tips te lezen.

Afspraken met het CJG gaan door

Het is belangrijk dat sommige afspraken doorgaan, bijvoorbeeld om jonge kinderen de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma te geven. Uiteraard houden we ons daarbij aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We vragen ouders en kinderen om dit ook te doen.

Ouders en kinderen die een afspraak hebben met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts worden telefonisch op de hoogte gesteld of de afspraak doorgaat op de hoofdlocatie De Linie 8 of dat de afspraak telefonisch en/of middels beeldbellen doorgaat.

Afspraken met een jeugd- en gezinscoach gaan gewoon door. De jeugd- en gezinscoach neemt vooraf contact op om te bespreken of hij/zij thuis komt voor de afspraak, dat deze op de hoofdlocatie plaatsvindt of dat de afspraak telefonisch en/of middels beeldbellen door kan gaan.

Tijdelijke aanpassingen

De gehoortest bij pasgeboren baby’s doen we t/m 6 april 2020 niet. Omdat het gehoor belangrijk is voor de taal- en spraakontwikkeling van een baby, testen we het gehoor op een later moment alsnog. We nemen zo snel mogelijk contact op met de ouders.

Alle geplande trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten t/m 1 juni 2020 gaan niet door. Ouders en jeugdigen worden telefonisch op de hoogte gebracht. Sommige trainingen worden digitaal gegeven. Ook het scheidingsspreekuur in Bibliotheek aan den IJssel gaat voorlopig niet door. Heb je vragen over scheiden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 010 24 23 200.

Alle maatregelen

Een overzicht van alle maatregelen is te vinden op www.cjgcapelle.nl. Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen.