Capels Dagblad | Belastingdienst getroffen door DDoS-aanval
mainImage

Belastingdienst getroffen door DDoS-aanval

Belastingdienst getroffen door DDoS-aanval
7 maart 2018, 16:23 uur
Algemeen

Het lukt mensen niet om aangifte te doen via de site Mijn Belastingdienst (mijn.belastingdienst.nl). Oorzaak is een DDoS-aanval. De aanval is tegen 15.00 uur begonnen, laat de Belastingdienst weten

Volgens een woordvoerder heeft de verstoring geen invloed op de veiligheid van de gegevens van de belastingbetaler, ook niet als mensen bezig waren met aangifte doen. ''We proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen.''

Dinsdag kampte de Belastingdienst ook met een storing. Die blijkt ook samen te hangen met een DDoS-aanval. Dat was dinsdag bij de dienst al bekend, maar werd niet gecommuniceerd om een aanzuigende werking van nieuwe aanvallen te voorkomen. Tijdens de storing dinsdag bleven nog aangiften binnenkomen.

Er was de afgelopen dagen al veel animo om belastingaangifte te doen. Dinsdag waren er al 1,4 miljoen aangiftes binnengekomen. Dat waren er 300.000 meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Mensen die alles voor 1 april inleveren, horen uiterlijk 1 juli of ze geld terugkrijgen of moeten betalen.

Ruim een maand geleden waren diensten van Nederlandse banken en de Belastingdienst eveneens het slachtoffer van DDoS-aanvallen.


Foto: Digitaal Dagblad