Capels Dagblad | Actieplan behoud zorgmedewerkers ondertekend
mainImage

Actieplan behoud zorgmedewerkers ondertekend

Actieplan behoud zorgmedewerkers ondertekend
7 maart 2018, 19:41 uur
Algemeen

Vijfentwintig bestuurders uit het onderwijs, de zorg en de gemeente Rotterdam hebben vandaag het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) ondertekend. Dit actieplan is opgesteld om de oplopende personeelstekorten in de zorg aan te pakken en staat voor een betere instroom, doorstroom en behoud van medewerkers in en voor de zorg.

Het regionaal actieplan is tot stand gekomen vanuit de overtuiging dat de arbeidsmarktuitdagingen in de zorg alleen gezamenlijk aangepakt kunnen worden. Minister Hugo de Jonge was bij de ondertekening aanwezig en onderschreef het belang van een goede aanpak: “Het personeelstekort in de zorg is een belangrijk vraagstuk. Als we niks doen, is in 2025 één op de tien arbeidsplekken in de zorg een vacature. Om dit te voorkomen, moeten we alle zeilen bijzetten. In de Rotterdamse aanpak bundelen onderwijs, zorg en de gemeente hun krachten om gericht, met hele concrete acties de personeelstekorten in de zorg terug te dringen.”

De gemeente Rotterdam geeft met € 500.000 een extra impuls aan RAAT. Wethouder Sven de Langen (Zorg en Onderwijs): “Als de zorgvraag zich volgens verwachting ontwikkelt, komt de regio Rijnmond in 2025 meer dan tweeduizend zorgprofessionals tekort. Dat is een groot probleem. Daarom tekenen we niet alleen mee, maar stellen we ook dit extra geld beschikbaar zodat de zorg- en onderwijsinstellingen de voorgenomen maatregelen kunnen versnellen.”

De bijdrage van de gemeente wordt onder meer ingezet voor het aanpakken van het tekort aan stageplaatsen en een campagne om werknemers in zorg en onderwijs uit te dagen om met goede ideeën te komen om personeelstekorten terug te dringen.


Foto: Digitaal Dagblad