Capels Dagblad | Moeder vindt nepwapen van zoon (13) prima

Moeder vindt nepwapen van zoon (13) prima

mainImage

Is het al ongelooflijk dat een 13-jarige jongen met een niet van echt te onderscheiden nepwapen op straat loopt. Nog gekker wordt het als agenten hem thuisbrengen en met zijn moeder hierover in gesprek willen gaan. Dit verhaal begint zaterdagmiddag als een oplettende melder de politie belt. In de wijk Rotterdam-Zevenkamp ziet ze een groepje jongeren waarvan één in de broekband een vuurwapen draagt.
 
Als agenten ter plaatse komen maken ze een professionele afweging een BTGV-procedure te starten of de groep jongeren omzichtig te benaderen. In dit geval doen ze het laatste en al snel geeft een van hen toe een pistool bij zich te hebben. "Het is een neppe!", voegde de 13-jarige eraan toe. Nadat agenten het nepwapen bekeken zagen ze dat het een exacte kopie betrof van het echte vuurwapen dat ze zelf dragen. Een Walther P99. Ze namen het nepwapen in beslag en brachten de jongeman naar huis, maar het gesprek met zijn moeder verliep niet zoals ze hadden verwacht.

De agenten, die bij aanvang van het gesprek door de moeder van de 13-jarige niet werden binnengelaten, deden hun verhaal aan de voordeur. Ze legden de moeder uit wat er zojuist had plaatsgevonden en wat het enorme gevaar voor haar zoon is geweest. Met name wanneer hij niet had geluisterd naar de aanwijzingen van de agenten, met alle mogelijke gevolgen van dien. Maar helaas, moeder deed tot verbazing van de agenten zeer luchtig over het geheel en vond het allemaal maar onzin. Het nepwapen was immers met haar toestemming gekocht en op de website stond dat het ook gewoon buiten op straat mocht worden gebruikt.

Vol ongeloof stonden de agenten aan de voordeur en kregen werkelijk geen enkele vorm van begrip voor hun optreden. Dit gevoel werd nog verder versterkt als de moeder de twee in uniform geklede agenten -die nota bene met een herkenbaar politievoertuig waren gekomen- vroeg om zich met hun politie legitimatiebewijs aan haar te legitimeren.’’

De politie heeft een zorgmelding opgemaakt.
 
 
 


Door: Politie | Foto: Politie Rotterdam