Capels Dagblad | Dief vast na uitzending Bureau Rijnmond

Dief vast na uitzending Bureau Rijnmond

mainImage

Dankzij diverse tips die binnenkwamen na een televisie-uitzending van Bureau Rijnmond heeft de politie donderdagochtend een 34-jarige winkeldief aan kunnen houden.

De dief werd op eind juni in supermarkt Dirk van den Broek aan de Hellevoetstraat in Rotterdam betrapt wordt door een medewerker van diefstal. Toen hij met zijn daden geconfronteerd werd, vluchtte de verdachte. De medewerker achtervolgde de dief en vroeg diverse omstanders om de man tegen te houden. Een oplettende voetganger hoorde de medewerker roepen, zag de winkeldief aankomen en probeerde hem vast te houden. Toen ontstond er een kleine vechtpartij.

Met een flinke ruk wist de winkeldief zich los te trekken, waardoor de moedige omstander voorover op de grond viel. Hij viel ongelukkig en hield er flinke schaafwonden en een gescheurd botje in zijn linker pols aan over. Het gevolg: drie weken gips en een dader die ontkomt.

Er werd een onderzoek gestart en in oktober gaf het Openbaar Ministerie toestemming om de beelden van de verdachte openbaar te maken. Dat had al snel resultaat: de tips stroomden binnen. Die tips werden verder onderzocht en donderdagochtend pakten agenten de verdachte op in zijn huis.

Het onderzoek wordt nu voortgezet.