Capels Dagblad | 68-jarige Rotterdamse in woning overvallen

68-jarige Rotterdamse in woning overvallen

mainImage

Een 68-jarige vrouw is woensdagavond in haar eigen woning aan de Andre Gideplaats in Rotterdam overvallen. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig.

De bejaarde Rotterdamse deed rond 18.30 uur haar deur open toen er werd aangebeld. De man die voor de deur stond liep gelijk, met een smoes, naar binnen en duwde de vrouw opzij. De bewoonster vertrouwde het niet en wilde iemand waarschuwen via de alarmknop die om haar nek hing, maar de verdachte zag het en rukte de ketting van haar nek.

Toen merkte het slachtoffer dat er een tweede man in de woning was, die haar spullen en meubels doorzocht. Niet veel later vluchtte het tweetal. Er bleek een groot bedrag aan spaargeld te zijn meegenomen.

De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, camerabeelden worden uitgekeken en eventuele sporen veiliggesteld.

''Hoewel de verdachten niet veel geweld gebruikten, is de impact op het slachtoffer enorm, nog los van de schade die ze leed. Wie heeft meer informatie over de twee verdachten? Mogelijk hebben ze zich een poosje opgehouden in de portiek of op de galerij. Is iemand dat opgevallen? Wie zag rond dat tijdstip op die locatie onbekende of opvallende mannen? Heeft u beelden uit de omgeving waar de verdachten mogelijk opstaan? Deel het met de politie'', is de oproep van de politie.


Foto: ANP